Polityka Prywatności

Spełniając swój obowiązek wynikający z przepisów RODO chcemy poinformować w jaki sposób przetwarzane są przez Nas dane osobowe, a przede wszystkim poinformować o prawach wynikających z przepisów, które będą przysługiwały osobom, które powierzyły nam swoje dane osobowe.

Kto jest Administratorem danych osobowych?

Administratorem danych jest KRYSTIAN BŁASZCZYK MEBLE BŁASZCZYK, NIP: 6222462709, ul. Lipowa 48, 63-405 Masanów;

W jaki sposób można skontaktować się w spawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych?

W razie pytań dotyczących zasad prywatności i przetwarzania danych osobowych należy kontaktować się pod adresem email biuro@mebleblaszczyk.pl.

Jakie dane zbieramy, w jakim celu i na jakiej podstawie?

Kiedy zbieramy Twoje dane?Przy składaniu zamówieniaPrzy zapisie na NewsletterPrzy korzystaniu z serwisu
Jakie dane zbieramy?imię, nazwisko, adres dostawy, adres do faktury, NIP, telefon, mailAdres mailowyAdres IP, sposób poruszania się po serwisie, zainteresowania reklamowe
W jakim celu?W celu realizacji złożonego zamówienia – art. 6 ust. 1 lit b RODO W celu realizacji ciążących na Administratorze obowiązków prawnych, w tym podatkowych i rachunkowych – art. 6 ust. 1 lit. c RODOW celu ustalenia i dochodzenia roszczeń z tytułu zawartych umów – art. 6 ust. 1 lit f RODOW celu przekazywania informacji o serwisie i dostępnych promocjach (uzasadniony interes administratora – kontakt z klientem) – art. 6 ust. 1 lit. f RODODla uzasadnionego interesu administratora jakim jest: Prawidłowe funkcjonowanie serwisuDostosowanie treści reklamowych przedstawianych w serwisie Prowadzenie statystyki dla lepszego funkcjonowania serwisu
Ile czasu przechowujemy Twoje dane?Przez okres 5 lat od końca roku, w którym złożyłeś zamówienie.Do czasu odwołania przez Ciebie zgody na przesyłanie informacji handlowych.W zależności od plików cookies
Komu przekazujemy dane?Firmom, które wspomagają Nas przy realizacji zamówienia, obowiązków ustawowych i przy dochodzeniu roszczeń: biuro rachunkowe, płatności online, firmy kurierskie, firma hostingowa, kancelaria prawna.Firmy wspierające proces dystrybucji newslettera:.Firmy wspierające proces zbierana danych statystycznych i marketingowych: Google i Facebook.
Czy dane podlegają profilowaniu?NIENIETAK
Czy istnieje obowiązek podania danych?Dane podawane są przez Ciebie dobrowolnie, jednak ich podanie jest niezbędne do realizacji zamówienia.Dane są podane dobrowolnie, jednak ich podanie jest niezbędne do zapisu na newsletter. 

Jakie są uprawnienia w zakresie przetwarzania danych osobowych?

Przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, gdy są niezgodne ze stanem rzeczywistym, a także prawo żądania usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Można także skorzystać z prawa do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania swoich danych osobowych, np. w celach marketingu bezpośredniego.

Jeżeli osoba, której dane dotyczą uzna, iż przetwarzanie jej danych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., przysługuje jej prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Pliki cookies

Nasz strona, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). W przypadku naszej strony są to Google Analytics oraz Facebook Pixel. Pliki te umożliwiają Ci, m.in. korzystanie ze wszystkich funkcji naszej strony jednak nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia. Informacje o tych plikach są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia.

Pliki cookies zbierają dane związane z Twoim urządzeniem oraz przeglądarką, adresem IP i Twoimi działaniami w naszej witrynie oraz identyfikatory reklamowe.

Mogą Państwo samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień można dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies bądź informować o każdorazowym zamieszczeniu cookies na Państwa urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Mogą Państwo w każdej chwili usunąć pliki cookies, korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której Państwo używają.

Ograniczenie stosowania plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.